Arhiva vesti iz 2013. godine

Arhiva vesti iz 2012. godine

 

 

Arhiva vesti iz 2011. godine


Arhiva vesti iz 2010. godine

 

Arhiva vesti iz 2009. godine

 

Arhiva vesti iz 2008. godine

 

Arhiva vesti iz 2007. godine

maj 2013. godine
Prvenstvo Balkana u biciklizmu

 

U nedelju 12. maja 2013. godine vožena je drumska trka hronometar, već tradicionalne etape "Classic Beograd-Čačak" koja je sastavni deo otvorenog prvenstva Balkana. Trku je organizovao biciklistički klub "Borac" iz Čačka, uz pomoć sponzora i pod pokroviteljstvom grada Čačka. Preduzeće Domis je pomoglo trku čiji je start bio ispred preduzeća na lokaciji na kojoj se nalazi proizvodni kompleks u Miokovcima.

februar 2013. godine
Nagrada kluba privrednih novinara

 


Klub Privrednih Novinara Srbije, koji okuplja urednike i novinare vodećih privrednih redakcija u Srbiji, po tradiciji dugoj dvanaest godina, svake godine dodeljuje priznanja KOMPANIJE I PRIVREDNICI KOJI SU OBELEŽILI GODINU. Žiri je odluku o dobitnicima priznanja za 2012. godinu doneo u toku decembra meseca, a svečano uručenje priznanja je održano 04. februara 2013. u Privrednoj Komori Srbije.

Ove godine, Klub privrednih novinara, ceneći ulaganja u proizvodnju, kvalitet, inovativnost, energetsku efikasnost proizvoda, zatim širenje prodajne mreže na inostrana tržišta kao i doprinos društvenoj zajednici (uređenje sliva reke Čemernice), nominovao je preduzeće DOMIS, odnosno Dragana Kuzmanovića kao generalnog direktora, za godišnje priznanje u kategoriji građevine.

Priznanje Menadžer godine za 2012. godinu, za ulaganja u energetsku efikasnost, je u ime generalnog direktora primila PR firme, gđica. Ivana Kuzmanović, dipl. ing. arhitekture i predstavnik treće generacije porodice Kuzmanović koja upravlja firmom.Kuzmanovići svoj uspeh grade i održavaju prilagođavanjem svoje proizvodnje savremenim zahtevima, ali dosledno koristeći isključivo drvo kao prirodni materijal neprocenjivih estetskih i energetsko efikasnih vrednosti. Otuda je svako priznanje podrška ovakvoj ideji uspešnog poslovanja i podstrek za nove ideje u ispunjenju misije DOMIS-a.

Više informacija o dobitnicima priznanja iz raznih oblasti za 2012. godinu, imenovanih od strane Kluba privrednih novinara, možete pogledati na http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=183966

 

januar 2013. godine
Raskinut Ugovor o zastupništvu u Moskvi

 

Zbog nepoštovanja odredbi Ugovora o zastupništvu, raskinuta je saradnja sa licima koja su zastupala interese DOMIS-a na tržištu Rusije. Do imenovanja novog zastupnika u Moskvi, zainteresovani klijenti mogu kontaktirati zastupnika u Sočiju ili direktno sedište firme DOMIS u Miokovcima.

 
 

avgust 2012. godine
DOMIS aktivno učestvovao u gašenju požara na obroncima Suvobora

 

Klikom na bilo koju sliku otvorićete njenu orginalnu veličinu

U požaru koji je počeo u noći 24.08.2012. na obroncima Suvobora (teritorije opština Čačak i Gornji Milanovac) osim zahvaćenih sela Gornja Gorevnica, Srezojevci i okolnih zaseoka, vatrena stihija je pretila da ugrozi i selo Miokovce u kome je sedište firme DOMIS. DOMIS je angažovanjem vlasnika i generalnog direktora lično, kao i aktivnim učestvovanjem zaposlenih uzeo učešća u dvodnevnom suzbijanju i gašenju požara, zajedno sa meštanima i pripadnicima vatrogasne službe, specijalnih jedinica vojske i žandarmerije.

Zahvaljujući velikoj požrtvovanosti svih učesnika, dobroj koordinaciji i ne maloj "sreći" da je DOMIS pre dve godine uveo kompletan sistem protiv požarne zaštite, tj. uveo hidrantsku mrežu i uredio sliv reke Čemernice formiranjem jezera kraj svog proizvodnog kruga, pripadnici helikopterske jedinice su imali odakle da "vuku" vodu za gašenje, te ova prirodna nepogoda nije prerasla u katastrofu još većih razmera, niti je kao ishod imala žrtava i teže povređenih lica.

Borba sa " paklom" (kako su ovaj požar nazvali meštani koji su bili u središtu istog) završena je tokom noći između subote i nedelje (25.08.2012. - 26.08.2012.), ali je ostavila gorak osećaj da se sve moglo sprečiti.

Otvorenim pismom gradonačelniku, generalni direktor i vlasnik DOMIS-a, gdin Dragan Kuzmanović zahvalio se u svoje lično ime, u ime DOMIS-a i u ime meštana svog rodnog mesta na angažovanju svih učesnika u sprečavanju daljeg širenja požara i gašenju istog, ali je istovremeno iskazao i svoje mišljenje da je katastrofa mogla biti sprečena da se na odgovornim radnim mestima ne nalaze neodgovorni, neradni, nestručni ljudi sa lošim procenama i nikakvim autoritetom.

>>Kompletno otvoreno pismo gradonačelniku grada Čačka<<

Zahvalnica Ruskom Ambasadoru za angažovanje prilikom gašenja požara

 

april 2012. godine
DOMIS-ova stolarija na reci Jordan,
na mestu gde je kršten Isus Hrist

 

Budva_1  

Na reci Jordan, na mestu gde je kršten Isus Hrist, u proleće 2011.godine
podignuta je veličanstvena crkva sa konakom za hodočasnike.

DOMIS je imao tu privilegiju da bude proizvođač kompletne građevinske stolarije na ovom velelepnom zdanju.

Tokom aprila i maja meseca isporukom svojih proizvoda DOMIS je doprineo lepoti ovog „kompleksa“ koji sam po sebi, svojom namenom i mestom na kome je izgrađen odiše veličanstvenošću.

   
Budva_2  
   
   

Vrh strane
 

mart 2012. godine
Uspeh – DOMIS je među 5 naj-preduzetnika za 2011. godinu

jezero  

12.03.2012. godine proglašen je „Blic preduzetnik“ za 2011. godinu u organizaciji Dnevnog lista „Blic“ i Banca Intesa.

DOMIS nije nosilac ove laskave titule, ali je sa ponosom prisustvovao dodeli nagrade u svojstvu jednog od 5 najboljih preduzetnika 2011. godine, izabranih po kriterijumima stručnog žirija.

 


Vrh strane
 

januar 2012. godine
10 najboljih preduzetnika 2011

Sužavanjem izbora za „Blic preduzetnika 2011“ DOMIS je po izboru žirija ostao među 11 najboljih koji će nakon poseta delegacije biti izabrani u najuspešnijih 5, od kojih će na kraju jedan poneti titulu naj preduzetnika.


Vrh strane
 

decembar 2011. godine
Dodela jubilarnih nagrada

nagrade_2011  

Na kraju godine, poslednjeg radnog dana 30.12.2011. vlasnik i generalni direktor, Dragan Kuzmanović se zahvalio na odanosti svim zaposlenim radnicima koji su bili uz DOMIS i u DOMIS-u tokom svih 20 godina postojanja koje su nažalost bile teške u više navrata.

Posebne zahvalnice i nagrade dobila su dva radnika koja su rame uz rame sa direktorom od početka njegovog bavljenja privatnim poslom, dočekali 30 godina uz njega, kao deo kadra koji je pre 20. godina i formirao današnji DOMIS. Dodelom jubilarnih nagrada za 10, 15 i 20 godina odanosti firmi zatvoren je krug aktivnosti povodom proslave jubileja.


Vrh strane
 

decembar 2011. godine
Dodela novogodišnjih paketića za decu zaposlenih

paketici_2011  

DOMIS je poznat po tome da brine o svojim zaposlenima. Prevoz je organizovan, fabrika poseduje svoju menzu, a radnicima je na raspolaganju i privatni lekar angažovan od strane DOMIS-a.

Još jedan u nizu pokazatelja da je DOMIS jedna „velika porodica“ je podatak da DOMIS decu zaposlenih smatra svojom decom i uvek deli novogodišnje paketiće. Nekada su roditelji svojoj deci pred Novu godinu donosili kući poklone od DOMIS-ovog Deda Mraza, ali poslednjih godina to se promenilo.

Deca prisustvuju dodeli, mesto dodele paketića je isključivo u krugu fabrike, a čin dodele paketića podrazumeva aktivnosti koje će taj dan odvojiti od ostalih i koje će učiniti da deca pričaju o njemu i da ga pamte. Kako je DOMIS udaljen od Čačka to mu otvara mogućnosti za „pričice“ koje deca pamte.

U dane kada se vrši dodela paketića put do fabrike koji je organizovan i
podrazumeva vožnju DOMIS-ovim autobusom sam je po sebi zanimljiv, ali je gotovo uvek dopunjen iznenađenjima koja deca vole. Jednom je Deda Mraz izgubljen lutao bez svojih irvasa i „slučajno“ naišao na autobus koji je vozio decu sa kojom je trebalo da se nađe...

Zahvaljujući prelepoj okolini DOMIS-a, jedne godine su Deda Mraza deca ugledala na
obližnjem „tepihu od snega“ kako pokušava da pronađe put ka brani koja vodi ka mestu
gde ga čekaju; dovikivanjem i signaliziranjem, uspešno su ga usmerili da stigne na svoj
cilj...

Ove godine, 24. decembra, Deda Mraz se „stvorio“ a potom ljutito krenuo da izađe jer ga niko od dece „nije primetio“. Time je „naterao“ decu da ga mole da ostane i recitovanjem, pevanjem i sviranjem ga ubede da ga vole.

 


Vrh strane
 

decembar 2011. godine
Nagrada Privredne Komore Srbije

Nagrada PKS_2011  

Na trećoj sednici Skupštine PKS-a koja je održana 23.12.2011. godine, dodeljene su
godišnje nagrade najuspešnijim privrednim društvima i pojedincima. DOMIS je jedan od
dobitnika Jubilarne nagrade PKS-a koja se dodeljuje povodom značajnih jubileja u 2011. godini.

2011. godina je godina u kojoj DOMIS slavio 30 godina uspešnog poslovanja.

Detaljnije informacije na linku:

www.pks.rs/Vesti.aspx?IDVestiDogadjaji=284

Vrh strane

decembar 2011. godine
Nagrada Regionalne Provredne Komore - Kraljevo

Nagrada PKS_2011  

Na Skupštini RPK Kraljevo koja je održana 15.12.2011. godine, dodeljene su nagrade i
priznanja privrednim društvima i pojedincima koji su ostvarili natprosečne rezultate.

Među pet pojedinaca našao se i vlasnik DOMIS-a, Dragan Kuzmanović.

Detaljnije informacije na linku:

www.rpk-kraljevo.co.rs/node/353

 


Vrh strane

decembar 2011. godine
Nominacija za Blic i Banca Intesa preduzetnika godine

05.12.2011. dnevni list “Blic” je po peti za redom u saradnji sa i Banca Intesa pokrenuo
akciju izbora najboljeg preduzetnika u Srbiji iz sektora malih i srednjih preduzeća.

Početkom 2012. biće proglašen pobednik “Blic preduzetnik 2011”, kojeg će Banca Intesa nagraditi sa 30.000 €, koji se mogu iskoristiti isključivo za unapređenje tekućeg poslovanja ili za ulaganje u nove poslovne projekte.

Kriterijumi na osnovu kojih žiri bira najboleg “Blic preduzetnika u 2011” su rofitabilnost, produktivnost, likvidnost, izvozni potencijal, broj zaposlenih i novozaposlenih u 2011, tehnološke inovacije, kao i orijentisanost ka zaštiti životne okoline i ostvaren doprinos razvoju lokalne zajednice.

Ove godine predloženo je 209 preduzeća, među kojima je i DOMIS, a “Blic” će tokom
januara 2012. godine predstaviti 50 preduzeća koja će po odluci žirija biti svrstana u krug najuspešnijih.

Do kraja akcije članovi žirija posetiće preduzeća koja se po svim kriterijumima nađu među 10 koja konkurišu za izbor najboljeg u 2011.godini.

U žiriju su:
Božidar Laganin, direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza,
Marko Kapelini, zamenik predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa,
Nebojša Ćirić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja,
Miodrag Đidić, državni sekretar u Ministarstvu finansija,
Dejan Jovanović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje,
Aleksandar Gračanac, Privredna komora Srbije i
Suzana Lakić, novinarka “Blica”.


Vrh strane
 

novembar 2011. godine
Izlet u Prag

Nagrada PKS_2011  

S obzirom da je odlazak u Hilandar, kao vid proslave jubileja, podrazumevao odlazak samo muškog dela populacije zaposlenih u DOMIS-u, da bi istakao ravnopravnost polova u firmi, vlasnik je u aranžmanu turističke agencije MM GOLD Čačak (www.mmgold.net) u periodu od 09.-13. novembra 2011. godine ženama DOMIS-a organizovao petodnevnu posetu Pragu.

Pre dolaska u „zlatni grad“ kao sastavni deo aranžmana bila je poseta Bratislavi uz
veoma iscrpnu i zanimljivu prezentaciju ovog grada i njegove istorije. Pored užitka u
čarima magičnog grada sa izuzetno dugom istorijskom tradicijom, pripadnice nežnijeg pola kolektiva DOMIS su imale priliku da sanjare uz zvuke Vltave ploveći ovom predivnom rekom u večernjim satima.

edna od neizostavnih atrakcija iz okoline Praga, banja Karlove Vary bila je još jedna od lepota koje su ovaj „izlet“ učinile nezaboravnim. U povratku za Srbiju, iznenađenje je bilo i panoramsko razgledanje Budimpešte sa prezentacijom pojedinih „zanimljivosti“ ovog grada.


Vrh strane
 

novembar 2011. godine
Kontrolni audit za sertifikat ISO 9001:2008 sa razvojem

 

Dana 04. novembra 2011. auditori iz Sertifikacione kuće TÜV SÜD vršili su kontrolu
kvaliteta sistema menadžmenta, koja predstavlja drugu posetu nakon dobijanja sertifikata.

Pozitivnim ocenjivanjem i pohvalama za rad kompletnog menadžmenta, auditori su istakli da je pomak u usaglašenosti sistema sa standardom ISO 9001:2008 evidentan i da stvara odlične preduslove za povoljne rezultate prilikom resertifikacije koja čeka DOMIS u 2012.Vrh strane
 
 

oktobar 2011. godine
Koncert Kubanjskog kozačkog hora
Državnog ansambla Ruske federacije


Nagrada PKS_2011  

Da se proslava jubileja može sprovesti i na drugi način, osim tradicionalno putem večeri
slavlja, pokazao je još jednom vlasnik DOMIS-a odlukom da bude pokrovitelj jednog za
Čačak nesvakidašnjeg spektakla kakav je nastup Kubanjskog kozačkog hora.

Ovaj neuobičajeni „show“ za publiku u Čačku organizovan je kao sastavni deo velike turneje ovog svetski poznatog državnog ansambla Ruske federacije kroz Evropu.

Koncert je održan 25. oktobra 2011. godine u Sportskoj hali „Mladost“ u Atenici.


Vrh strane
 

oktobar 2011. godine
Poseta Hilandaru

Nagrada PKS_2011  

Budući da je 2011. godina, godina jubileja za vlasnika firme Dragana Kuzmanovića, jer ta godina obeležava 30 godina uspešnog poslovanja u privatnom sektoru i 20 godina
postojanja firme DOMIS, kao jedan od vidova proslave organizovan je četvorodnevni izlet u Hilandar.

Ovaj turistički aranžman organizovan od strane turističke agencije MM
GOLD Čačak (www.mmgold.net) ponuđen je svim pripadnicima muške populacije u
DOMIS-u.

Za put se opredelilo 28 radnika, na čelu sa direktorom Kuzmanovićem.

Naravno, poseta Solunu / Zejtinliku je bila uključena u program.Vrh strane
 

septembar 2011. godine
33. Međunarodni sajam građevinarstva
Budva, Crna Gora


Već gotovo tradicionalno, svake godine u drugoj polovini septembra meseca DOMIS svoj
proizvodni program prezentuje na Sajmu građevinarstva u Budvi.

Kao i svake, i ove godine tradicija se odražava u zajedničkom nastupu DOMIS-a i DOMIS MONTENEGRA, firme koja je dugogodišnji zastupnik za DOMIS-ove proizvode na teritoriji Crne Gore.

Sajam je održan u periodu od 21.09.-25.09.2011. godine i kao i uvek do sada dao
rezultate u ostvarivanju novih kontakata.


Vrh strane
 

avgust 2011. godine
Donacija Hilandaru

 
 

Kao jedan od donatora koji su pomogli rekonstrukciju Hilandara, DOMIS je 05.avgusta
2011. na Svetu Goru poslao šleper pun stolarije koja je namenski rađena za jedan od
oštećenih delova ovog velelepnog zdanja.

Iako za DOMIS rekonstrukcije objekata nisu nepoznate, za potrebe ove restauracije rađena je specijalna konstrukcija koja prati konstrukciju postojećih prozora.

Ovim je DOMIS potvrdio mogućnost zadržavanja izgleda postojećih prozora, a primenom savremenih konstrukcija.


Vrh strane
 

avgust 2011. godine
Sertifikat sa PassivHaus Instituta za konstrukciju POLAR

Konstrukcija POLAR koju je zbog potreba tržišta DOMIS-ov tim za projektovanje i razvoj
projektovao i uvrstio u proizvodni program DOMIS-a sertifikovana je od strane PASSIV
HAUS INSTITUT-a Dr. Wolfgang Feist, Darmstadt, Germany (www.passiv.de).

Ovim sertifikatom POLAR je okarakterisan kao pogodna konstrukcija prozora za pasivne kuće, gde je traženi koeficijent prolaza toplote ne veći od 0,8 W/(m2K).

Sertifikat sa detaljnim informacijama dostupan je na:
www.passiv.de/komponentendatenbank/files/pdf/uebergang/zd_domis_polar_en.pdf

   

Vrh strane
 

jul 2011. godine
Atlas Capital Centar (www.atlascentar.com)
Podgorica, Crna Gora

 

DOMIS je sa oko 4500m2 stolarije uzeo učešće u velikom i značajnom projektu u centru
Podgorice, na objektu Atlas Capitel Centra.

Da bi smo ispoštovali zahteve u kojima visina balkonskih vrata od 305cm premašuje dosadašnja ograničenja, urađena je konstrukcija sa novim okovom na čeličnoj podkonstrukciji.

Kao nova u asortimanu DOMIS-ovih proizvoda ova balkonska nagibno klizna vrata sa širinom jednog krila od 170cm i visinom od 305cm, poseduju umesto dosadašnjeg fiksnog krila u dvokrilnom nagibno kliznom sistemu okretno otvarajuće servisno krilo.

Sa novinama koje su postignute ovim proizvodom DOMIS je još
jednom opravdao epitet proizvođača ekskluzivne građevinske stolarije.Vrh strane
 

jun 2011. godine
ANTIKO TERMO

Zbog zahteva sa ruskog tržišta za visokom energetskom efikasnošću u ekskluzivnim
objektima gde je u konstrukciji prozora predviđena prestižna kombinacija drveta i bronze, unapređena je i postojeća konstrukcija ANTIKO povećanjem drvene mase sa debljine profila 75mm na 95mm, koristeći termopaket 44mm.

Radi sledećeg još strožijeg zahteva, napravili smo još jedan korak više u unaprđivanju iste konstrukcije dodajući još veću drvenu masu, čime smo dobili profil debljine 110mm u konstrukciji drvo bronza sa termopaketom od 52.5mm.


Vrh strane
 

maj 2011. godine
DOMIS je otvorio prodajni salon u Beogradu

 
 

Maja meseca 2011. godine otvoren je, u centru Beograda, prodajni salon DOMIS-a.

Salon se nalazi u ulici Generala Lešjanina br 5. /ugao Takovske i Džordža Vašingtona/, u kome je, na prostoru od 200m² izložen veliki deo asortimana DOMIS-ovih proizvoda.

Radno vreme salona je od 08.00h – 15.30h svakog radnog dana, a kontakt telefoni su: 011/33-44-084 , 011/33-44-070 i 063/659-299.Vrh strane
 

maj 2011. godine
KONTINENTAL TERMO

Zbog sve češćih i strožijih zahteva za energetskom efikasnošću prozora, KONTINENTAL
konstrukciju smo unapredili povećavajući drvenu masu profila, pri čemu debljina profila sa postojećih 75mm, na konstrukciji KONTINENTAL TERMO iznosi 95mm.

Troslojni termopaket (low-E 4 + 16 argon + 4 + 16 argon +4 low-E) je projektovan kao odgovarajuća varijanta u ovoj konstrukciji, pri čemu je koeficijent prolaza toplote ove konstukcije manji od 1 W/(m2K), što ispunjava zahteve energetski efikasnih objekata.


Vrh strane
 
april 2011. godine
Balkonska vrata do 3m

Na 37. međunarodnom sajmu građevinarstva (UFI) koji je održan od 12.04.-16.04.2011.
godine u Beogradu, na ROTO-vom (www.roto-frank.com) štandu izložen je novi tip okova RotoNT 200-300kg POWER HINGE na balkonskim vratima u DOMIS-ovoj konstrukciji KONTINENTAL, koji omogućuje otvaranje krila oko vertikalne i horizontalne ose do 3m visine.

Vrh strane
 

april 2011. godine
Sajam MosBuild
Moskva, Rusija

 

U saradnji sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije – SIEPA,
preduzeće DOMIS Čačak je bilo jedno od 6 preduzeća (Aling Conel d.o.o., Antić Kosta
d.o.o., DOMIS d.o.o., Karbon d.o.o., SIMI d.o.o., Cores System d.o.o.) koja su na
zajedničkom štandu prezentovala svoje proizvode na sajmu MosBuild u Moskvi u periodu od 05.04.2011. - 08.04.2011. god.

Štand sa ukupno 85 m2 izložbenog prostora nalazio se u EXPOCENTRU u paviljonu 7 (upper level).


Vrh strane
 

decembar 2010. godine
Otvoren je DOMS-ov salon u Miokovcima

Udaljenost fabrike od „gradske vreve“ i industrijske zone koju karakteriše „siva“ sredina
sama po sebi izdvaja DOMIS.

Sređivanje sliva reke Čemernice, žubor vode kraj brane koja je podignuta, mir koji vlada u netaknutoj prirodi i zelenilo koje je okružuje nametnulo je ideju o „kutku“ koji će biti reprezentativan u svakom smislu te reči.

Otuda je kraj same reke, posebnim projektom na zanimljiv način usklađen osećaj „tople
dobrodošlice“ sa potrebom prezentacije onoga što DOMIS jeste – fabrika koja proizvodi
ekskluzivnu stolariju. Tako je idejni projekat salona zamišljen kao „živa“ prezentacija
DOMIS-ovih proizvoda ugledao svetlost dana svojim otvaranjem u decembru 2010.
godine.

Sam objekat predstavlja reprezentativni uzorak zdanja sa drvenom provetrenom fasadom i građevinskom stolarijom koju proizvodi DOMIS. U okviru objekta se nalazi izložbeni prostor koji pored „uzoraka“ ugrađenih u sam objekat poseduje niz uzoraka svih DOMIS-ovih konstrukcija.

Prednost blizine fabrike, odnosno činjenica da je salon sastavni deo kompleksa DOMIS, daje mogućnost da ovaj salon sadrži čak i uzorke koji su tek na putu da osvajaju tržište.

Svaka novina u proizvodnom programu DOMIS-a istog trena nađe svoje mesto u ovom salonu.

Izložbeni salon se nalazi u krugu DOMIS-ovog proizvodnog pogona, u selu Miokovci, na
13-om km od Čačka i otvoren je svakog radnog dana od 07.00h – 15.00h pri čemu je
poželjno najaviti se za posetu.

 

Vrh strane
 

april 2010. godine
NAGRADA NOVA VIZURA
36. Međunarodni sajam građevinarstva, Beograd, Srbija

Vizura  

Na 36. Međunarodnom sajmu građevinarstva SEEBBE (South-East Europe Belgrade Building Expo) koji je održan u periodu od 13.-17.aprila 2010. godine u Beogradu odlukom stručnog žirija dodeljene su nagrade za kvalitet i inovacije.

U veoma oštroj konkurenciji, jer su se izlagači potrudili da promovišu brojna tehničko-tehnološka dostignuća značajno priznanje NOVA VIZURA dobilo je pet firmi. Kako je DOMIS dobio nagradu za novu vizuru u proizvodnji građevinske stolarije i to za sferna podizno-klizna vrata, to ovu firmu ističe u svojoj branši kao zapaženu.

Kada se sagledaju podaci da je na sajmu bilo 1.082 izlagača, od kojih je 339 bilo iz inostranstva i to iz 30 zemalja učesnica, mora se priznati da je ovo priznanje itekako prestižno i značajno kako za DOMIS tako i za Srbiju uopšte.

 


Vrh strane
 

oktobar 2009. godine
Uređenje toka reke Čemernice

jezero  

Pored proizvodih pogona preduzeća Domis Čačak kroz Miokovce protiče reka Čemernica.

Kao doprinos zajednici Domis Čačak je investirao u regulisanje sliva reke Čemernice radi uređenja obale kao jednih od retkih ekološki očuvanih tokova u regionu.Vrh strane
oktobar 2009.godine
Ulaganja u ekologiju i energetsku efikasnost

U okviru proizvodnih pogona DOMIS Čačak u Miokovcima, dodatna pažnja je posvećena:

  • ekologiji - ugradnja separatora Biorotor koji ima funkciju prečišćavanja
    otpadnih voda
  • protivpožarnoj zaštiti (akumulacija)
  • energetskoj efikasnosti (ugradnja novog kotla koji proizvodi energiju sagorevajući otpadne materije)


Vrh strane
septembar 2009. godine
Bronzana plaketa na 31. Međunarodnom sajmu
građevinarstva, Budva, Crna Gora


DOMIS Čačak i DOMIS Montenegro su zajedno učestvovali na 31. Međunarodnom sajmu građevinarstva održanog na Jadranskom sajmu, Budva, Crna Gora u periodu od 23.09.2009. - 27.09.2009.god. Akcenat ovogodišnjeg sajma stavljen je na nov proizvod – provetrena drvena fasada
Budva_1   O uspešnosti same prezentacije najbolje govori bronzana plaketa dodeljena u okviru EXPO TROPHY za posebno dostignuće za celokupan nastup na sajmu, koji uključuje dizajn štanda, propagandni materijal, način prezentacije novog proizvoda.

Obrazloženje stučnog žiria za dodelu nagrade je sledeće:
“...Međutim, postoje uvijek snažni individualni proizvođači.
Treća nagrada – Bronzana plaketa – dodjeljuje se izlagaču DOMIS Montenegro – Podgorica


Orjentacija na visoko specijalizovan proizvod, ekstra kvaliteta je već prepoznatljiv brend ovog proizvođača.
Ovog puta u otvorenom konceptu štandovskog prostora priča o prozoru kao likovnom i funkcionalnom elementu zida, staklena pregrada kao unutrašnji paravan su dati u svojoj prirodnoj dispoziciji, a unutrašnji prostor, rasterećen od eksponata stvara prostor susreta i komunikacije na izuzetno kreativan način i potvrđuje stečeni renome ovog proizvođača...” (www.jadranskisajam.org)
   
Budva_2  
   
Budva_3  
 

Vrh strane

septembar 2009. godine
Nov vizuelni identitet marketinškog materijala DOMIS ČAČAK

Domis  

DOMIS Čačak je u saradnji sa marketinškom agencijom BRANDONITE i konsultanskom agencijom MAGSISTEM, dobio nov vizuelni identitet.

Zahvaljujući sufinansiranju od strane agencije SIEPA, DOMIS Čačak se na tržištu predstavlja sa potpuno novim promotivnim materijalom, koji između ostalog uključuje nov web-site i nove kataloge.

 


Vrh strane
 

septembar 2009. godine
SIEPA – dodela bespovratnih sredstava

 

Preduzeće DOMIS Čačak je učestvovalo na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava kod agencije za strana ulaganja i promociju izvoza - SIEPA (www.siepa.gov.rs) za finansiranje aktivnosti koje doprinose povećanju izvoza. Odobrena su sredstva za sledeće aktivnosti:

  • Sertifikacija sistema upravljanja (ISO 9001)

  • Dizajn promotivnog materijala (dizajn internet sajta i kataloga)
  • Učešće na međunarodnom sajmu građevine u Budvi, Crna Gora
  • Ispitivanje uzoraka na slovenačkom institutu ZAG, Zagreb, Slovenija

Nadamo se da ćemo ispuniti sve zahteve konkursa SIEPA i doprineti povećanju izvoza našeg preduzeća.Vrh strane

avgust 2009. godine
Sertifikat ISO 9001:2008

TUV  

Sertifikaciono telo TUV SUD Management Service GmbH, potvrđuje da je preduzeće DOMIS ČAČAK  za oblast: projektovanje, proizvodnja, prodaja i ugradnja građevinske stolarije i fasada uvelo sistem upravljanja kvalitetom i da ga primenjuje.

Datum ocenjivanja 20.08.2009.godine.

 


Vrh strane
 

jun 2009. godine
Otvaranje hotela Palazzo, Poreč, Hrvatska


jezero  

DOMIS ČAČAK  je učestvovao u restauraciju jednog od najstarijih hotela u Poreču, hotela Palazzo (www.hotel-palazzo.hr). Pored građevinske stolarije, kao svog osnovnog proizvoda, DOMIS ČAČAK  je preuzeo kompletno opremanje enterijera. Hotel Palazzo je otvoren u junu 2009. godine i predstavlja jednu od najekskluzivnijih destinacija u Poreču, kao i na Hrvatskom primorju.Vrh strane

maj 2009. godine
HR Radionica

CIPD  

Predstvanik preduzeća DOMIS Čačak, zamenik Generalnog direktora, Olgica Kuzmanović učestvovala je na obuci na temu upravljanje ljudskim resursima za menadžere i zaposlene u HR sektoru malih i srednjih preduzeća.

Radionica je održana od 12-15. Maja u Kragujevcu u organizacije TAM/BAS/EAR/EBRD, a u saradnji sa Čarterd institutom za razvoj kadrova iz Londona (CIPD, www.cipd.co.uk).


Vrh strane

april 2009.godine
TEGRA – međunarodni sajam gradjevinarstva i opremanja,
Zagreb, Hrvatska

Tegra  

U okviru štanda preduzeća EUROLAM (www.eurolam.hr) koji je zastupnik preduzeća DOMIS Čačak na teritoriji Hrvatske, DOMIS Čačak je zabeležio veoma uspešnu prezenataciju svojih proizvoda na sajmu TEGRA (www.zv.hr) u Zagrebu.

 


Vrh strane

april 2009.godine
Sajam građevinskih materijala i tehnologije MOSBuild,
Moskva, Rusija

MosBuild  

U saradnji sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije – SIEPA (www.siepa.gov.rs), preduzeće DOMIS Čačak je jedno od 11 preduzeća (Enterijer Jankovic, Amiga, Modern Studio Lightning, Toplica Drvo, DOMIS Čačak, Cini, Feman, Trudbenik, Multikon, Saga Drvo, Buck) koja su na zajedničkom štandu prezentovala svoje proizvode na sajmu MOSTBuild u Moskvi. MOSBuid predstavlja najveću sajamsku manifestaciju na teritoriji Rusije koja je održana u periodu od 31.03.2009. - 03.04.2009.god.

Pored podrške od strane Agencije SIEPA, USAID Projekat za razvoj konkurentnosti je takođe podržao učešće srpskih privrednika na sajmu građevine. Podrška od strane USAID-a se ogledala u veoma značajnim priprema pred sajam koji se ogledao u: jednodnevnoj poseti ruskog konsultanta Rinata Khisyamova proizvodnim pogonima preduzeća DOMIS Čačak, jednodnevnom treningu srpskih privrednika za prezentaciju na Ruskom tržištu u oblasti prodaje i marketinga, kao i u pomoći u izradi promotivnog materijala na ruskom jeziku

 


Vrh strane

mart 2009. godine
Novi izložbeni salon DOMIS ČAČAK-ovih proizvoda, Celje, Slovenija

Celje  

Preduzeće DOMIS Čačak je u saradnji sa zastupnikom u Sloveniji, Kukomat d.o.o. otvorio prodajni salon u Celju u ulici Mariborska cesta 86.

Kontakt telefon  +38634906170.

Radno vreme salona  je 09:00 - 17:00 h.

 


Vrh strane

mart 2009. godine
CE znak

CE  

Testiranjem proizvoda po evropskim standardima kao i uvođenjem sistema menadžmenta kvalitetom ISO 9001:2008 Domis je stekao pravo korišćenja CE znaka za svoje proizvode.

 


Vrh strane
novembar 2008.godine
15. Internacionalni sajam trgovine, Tirana, Albanija
Tirana  

DOMIS Čačak , po prvi put je učestvovao na 15. jesenjem sajmu opšteg karaktera Panair2008, KLIK EXPO, Tirana, Albanija (www.klikekspogroup.com) u okviru zajedničkog štanda srpskih privrednika u organizaciji specijalizovane agencije za realizaciju sajamskih izložbi VELEXPO (www.velexpo.com).

Sajam je održan u preiodu od 25.11.2008. - 30.11.2008.god. Albanija je novo tržište za preduzeće DOMIS Čačak, koje po svim ocenama, ima velikih potencijala.

Sajam u Tirani, takođe predstavlja početak uspešne saradnje kompanije DOMIS Čačak i organizacije USAID (www.serbia-montenegro.usaid.gov) u okviru projekta za razvoj konkurentnosti. Organizacija USAID je DOMIS-Čačku refundirala deo troškova učešća na sajmu. Takođe zahvaljujući predstavnicima USAID-a u Tirani, DOMIS Čačak je uspostavio značajne kontakte.


Vrh strane

novembar 2008.godine
Saradnja sa organizacijom USAID u okviru
projekta za razvoj konkurentnosti

USAID  

Nakon pozitivnih rezultata analize organizacije USAID, DOMIS Čačak je uključen u projekta za razvoj konkurentnosti (www.compete.rs) koji je četvorogodišnji projekat od 14.7 miliona dolara, pokrenut u oktobru 2007. godine, u cilju podsticanja ekonomskog razvoja kroz značajno povećanje konkurentnosti privatnog preduzetništva u Srbiji.

U okviru projekta preduzećima je pružena finansijska kao i konsultatska podrška u okviru: prodaje, marketinga i obrazovanja.

 


Vrh strane

novembar 2008.godine
24. Međunarodni sajam građevinarstva, Novi Sad, Srbija

Novi_Sad  

DOMIS Čačak  prezentovao je svoje proizvode na  24. Međunarodnom sajmu građevinarstva na Novosadskom Sajmu, Novi Sad, Srbija (www.nsfair.co.yu) u periodu od 04.11.2008. -  08.11.2008.god.

Sajamska promocija je bila početak saradnje DOMIS ČAČAK  sa austrijskom kompanijom DANA (www.dana.at) koja je lider u proizvodnji unutrašnjih vrata na evropskom tržištu.

 


Vrh strane
septembar 2008.godine
30. Međunarodni sajam građevinarstva, Budva, Crna Gora
Budva_2008  

DOMIS Čačak sa svojim zastupnikom za tržište Crne Gore, DOMIS Montenegro zabeležili su još jedno uspešno učešće na  30. Međunarodnom sajmu građevinarstva koji je održan na Jadranskom sajmu, Budva, Crna Gora (www.adriafair.co.me) u periodu od 24.09.2008.- 28.09.2008.god.

Sajamska promocija bila je saradnja preduzeća DOMIS Čačak i DOMIS Montenegro sa Austrijskom kompanijom DANA (www.dana.at) koja je lider u proizvodnji unutrašnjih vrata na evropskom tržištu.

Vrh strane

avgust 2007. godine
Saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj

 

Evropska banka za obnovu i razvoj - EBRD (European Bank for Reconstruction and Development - http://www.ebrd.com/) je nakon pozitivnog ishoda tokom kompletnih analiza preduzeća DOMIS Čačak donela odluku o dodelili TAM programa ovom preduzeću. TAM (Turn Around Menagment) program podrazumeva dodelu bespovratnih sredstava kroz pružanje konsultanskih usluga od strane eksperata iz date oblasti u cilju opšteg poboljšanja poslovanja firme.

DOMIS Čačak je za konsultanta dobilo G-dina Juku Vahtilu, višeg savetnika iz Finske, koji je sam ili u prisustvu eksperata iz uže stručnih oblasti, posećivao DOMIS Čačak u periodu između septembra 2007. i maja 2009. Uspešna saradnja G-dina Vahtile sa menadžmentom je rezultirala opštim poboljšaljnem poslovanja preduzeća DOMIS Čačak, pre svega unapređenom organizacijom proizvodnje, formiranjem srednjeg menadžmenta, kao i strateškom organizacijom prodaje i marketinga.

O uspešnosti ove saradnje više informcija na:   

http://www.ebrd.com/new/stories/2009/090506.htm


Vrh strane
© kopiranje, distribucija i adaptacija sadržaja ovog sajta nije dozvoljena.
Sva prava zadržava preduzeće "Domis" Čačak.